שכר עובד זר סיעודי

שכר חודשי של העובד הזר הסיעודי

עובד זר סיעודי המתגורר בבית המעסיק 24/7 או 24/6 , נחשב לעובד במשרה מלאה ומקבל שכר בהתאם וזאת לפי החלטת בג"ץ אשר הגדירה את משרת הסיעוד כמשרת אמון.

שכר המינימום ברוטו לחודש , למשרה מלאה (ללא שעות נוספות, כלומר 24/6) , נכון לאפריל 2025 הינו- 6247.67 ₪ . שכר שעתי ברוטו הינו – 34.32 ₪ (6247.67/182). 

שכר העובד הזר הסיעודי במדינת ישראל אינו אחיד , השכר משתנה ממעסיק אחד למעסיק אחר בגלל סיבות שונות ומשונות (שקשורות גם לאזור העסקה, ביקוש והיצע, כוחות שוק העבודה, עובד חדש לעומת עובד וותיק ועוד..).  

יש עובדים זרים אשר מקבלים שכר חודשי נטו גבוה משכר המינימום ברוטו (ללא שעות נוספות/שכר עבודה בשבתון) ויש עובדים זרים שמקבלים בנטו החודשי  שכר נמוך משכר המינימום ברוטו (לא כולל שעות נוספות/שכר עבור עבודה בימי השבתון).  הסיבה לתשלום שכר נמוך מהברוטו מינימום (ללא שעות נוספות/שכר עבור עבודה בימי השבתון) היא כי מעסיקים אלו מנכים משכר העובד לפחות חלק מהניכויים המותרים להם לפי תקנות עובדים זרים ("שיעור ניכוי מהשכר בעד דמי ביטוח רפואי ", ו –"שיעור ניכויים מהשכר בעד מגורים הולמים" ) וגם ניכויים לפי פסיקה בגין כלכלה. הניכויים הללו הם לא מותרים באופן אוטומטי אלא לפי המוסכם עם העובד (רצוי מאוד לעגן זאת בחוזה עבודה כתוב) ולפי התקנות (כשסך כל הניכויים לא יכול לעלות מעל לסכום השווה ל- 25% מהשכר החודשי).

ניכויי חובה והניכויים המותרים משכר העובד לפי תקנות עובדים זרים ופסיקה (מעודכנים מדיי שנה בהתאם לעליית מדד) הינם :

ניכוי:

סכום הניכוי (נכון לפברואר 2025):

הערות:

עבור דמי ביטוח רפואי

עד מחצית מהסכום ששילם המעסיק ועד למקסימום ניכוי של 164.91 ₪ , הנמוך מביניהם

 

עבור מגורים

לפי אזורים :

ת"א – 559.90 ₪

ירושלים- 492.39 ₪

חיפה – 373.30 ₪

אזור המרכז – 373.30 ₪

אזור הדרום  – 331.86 ₪

אזור הצפון – 305.34 ₪

אם המגורים הם בבעלות המעסיק הסכום המרבי המותר בניכוי הוא מחצית בלבד מהסכומים הנקובים.

הוצאות נלוות למגורים

92.16 ₪

 

הוצאות בגין כלכלה

624.76₪

10% משכר העובד ברוטו (מינימום) לפי פסיקה.

מס הכנסה

לפי נקודות זיכוי וגובה השכר

יש צורך לפנות לרשות המיסים ולפתוח תיק

מקדמות על חשבון  שכר העבודה

לפי המוסכם עם העובד

מעוגן בחוזה עבודה (עד לסכום שלא עולה על שכר של 3 חודשים)

חוב  (הלוואה)

כל סכום של החוב אך בתנאי שלא יעלה בסה"כ (כולל כל הניכויים שלעיל אם הם ישנם בפועל ) על 25% מהשכר.

עפ"י התחייבות בכתב מהעובד למעסיק.

מעסיק אשר מעוניין לנכות משכר העובד את הניכוים המותרים לו (או לפחות חלק מהם) חייב לפרט בחוזה העסקה על מה הניכוי ומה סכום הניכוי. חוזה ההעסקה בין העובד למעסיק חייב להיות מתורגם לשפה שהעובד מבין, חתימת העובד על ההסכם מאשרת הסכמתו.

שכר עבודה בשעות נוספות:

– שכר עבודה בימי המנוחה השבועית של העובד מחושב ומוגדר כשעות נוספות (העובד עובד 6 ימים בשבוע וביום השביעי נח. החוק היבש אוסר על העסקה 7 ימים בשבוע, אבל יש גם סייגים…) כדי לקרוא על השכר בחופשה השבועית לחצו כאן.

-שעות נוספות אם היו כשהמטופל/מעסיק שוהה שלא בביתו (אשר נחשבים גם כמגורי העובד) כמו לדוגמא בבית חולים , יש לחשב את שכרו עבור השעות הנוספות בהתאם למצויין בקישור –שעות נוספות לעובד זר סיעודי

את השכר החודשי יש לשלם בהעברה לחשבון הבנק של העובד. מומלץ להחתים את העובד על קבלת השכר עם פירוט לגבי רכיביו ומה הוא כלל בכל חודש (אם היו חופשות, חגים ועוד) . אין חובה על פי חוק למשפחה המעסיקה עובד זר סיעודי להפיק תלוש שכר לעובד. אבל יש חובה לנהל רישום ומעקב אחרי כל התשלומים ששולמו (פנקס שכר).

 

עגלת קניות